0
Yunus Sedat Aydın
Editör
23 Eylül 2023 1503

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Çözümü

Ağda kayıtlı değil hatası, Android cihazlarda ağ kaynaklı oluşan teknik bir sorundur. %100 çözüm için ayrıntılı olarak hazırlanan rehberi takip edin!

Dijital çağın vazgeçilmez araçlarından biri haline gelen Android, günlük yaşantımızda en çok kullanılan cihazların başında yer almaktadır. Zaman zaman karşımıza çıkan teknik sorunlar, cihaz kullanımını olumsuz etkileyebilmektedir. Bunlardan biri de ‘Ağda kayıtlı değil’ hatası olmaktadır. 

Ağda kayıtlı değil hatası, Android cihazlarda mesajlaşma ve arama özelliğinin yapılmasını engelleyen teknik hatalardan biridir. Özellikle akıllı telefonlarda sıklıkla karşılaşılan bu sorunun çözümü için insanlar araştırma yapmaktadır. 

Anlatıyor olacağımız rehberimizle birlikte en çok ağ bağlantısıyla ilgili olan Ağda kayıtlı değil hatasına çözüm bulacağız. Böylelikle ağ kaynaklı sıkıntılılarınızı en aza indirecek ve günlük olarak rahatlıkla cihazınızı kullanabileceksiniz. O halde sizleri sabırsızlandırmadan ‘Ağda kayıtlı değil hatası nasıl çözülür?’ birlikte göz atalım!

Ağda Kayıtlı Değil Sorunu Nedenleri

Ağda Kayıtlı Değil Sorunu Nedenleri

Ağda kayıtlı değil hatası pek çok nedenle cihazlarda sorunlara neden olabilmekte ve kullanıcıları rahatsız etmektedir. Gerekli adımlar uygulandığında ise kolaylıkla çözüm bulunabilmektedir. Başta Samsung marka telefonlarda görülen ağda kayıtlı değil hatasının nedenler nelerdir?

Aşağıda ağda kayıtlı değil sorunun nedenleri sırasıyla listelenmektedir:

  • SIM kart temelli hazırlık sorunları
  • Yeni SIM kartıyla gerçekleşen sorunlar
  • Yazılımsal teknik hatalar
  • Telefona yüklenen üçüncü parti uygulamalar
  • SIM kartının hiç çalışmaması veya arıza yapması
  • Şebeke seçme sorunu
  • Telefon ağ sorunu

Android cihazlarda gerçekleşen ağda kayıtlı değil hatasının nedenleri olsa da çözüm için birkaç farklı adımı uygulamanız gerekebilmektedir. Çözüm için aşağıdaki rehberi adım adım takip etmeniz, fayda sağlayacaktır.

İlk Siparişine Özel %15 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %15 indirim bizden!
BAYiGRAM

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nasıl Çözülür? (10 Farklı Yöntem)

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nasıl Çözülür

Kullanıcıların telefon kullanmamalarına neden olan ağda kayıtlı değil hatasını çözmek için bazı adımlar mevuttur. Adımlar uygulandığında, ağ sorunlarınızı kısa sürede çözülebilecektir. Peki, sorunu çözmek için hangi yöntemleri kullanmanız gerekli? İşte cevabı…

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Ağda kayıtlı değil hatası aldığınızda ilk çözüm, telefonunuzu yeniden başlatmaktır. Çoğunlukla sebep, Android cihazınızın problemli çalışmasından kaynaklanır. Basit olarak cihazınızda tuşlara basılı tutarak telefonunuzu kapatabilirsiniz.

Yeniden başlattığınızda çoğunlukla sorun çözümlenebilmektedir. Telefonunuz kapanıp, açıldığında işletim sistemi rahatlayacak ve kısa problemler eskide kalmış olacaktır. Eğer yine de sorununuz devam ediyorsa, diğer yöntemleri uygulayarak çözüm bulabilirsiniz.

Telefonunuzu Güncelleyin

Telefonunuzu Güncelleyin

Hatanın nedenleri arasında cihazın teknik ve yazılım sorunları yer almaktadır. Her Android cihaz, markaya göre zaman zaman güncelleme almakta ve olası problemlere çözüm bulmaktadır. O yüzden genellikle telefon güncellemesi yapılmayan cihazlarda ağda kayıtlı değil hatasına sıkça karşılaşılabilmektedir. 

Telefonunuzu güncellemek için Android cihazınızın ana ekranına giderek, markanızla ilişkili ‘Update’ veya ‘Güncellemeler’ kısmını bulun. Üzerine dokunarak son güncellemeleri telefonunuza yükleyebilirsiniz. Böylelikle cihazınızı yeninden başlatarak ağda kayıtlı değil hatasını çözmüş olacaksınız.

SIM Kartınızı Yeniden Takın

SIM Kartınızı Yeniden Takın

Telefonunuza gerçekleşen ağda kayıt değil uyarısı, bazı durumlarda teknik veya yazılımsal değil, donanımsal sorunlar oluşturabilmektedir. Donanım sorunu meydana geldiğinde sadece küçük bir işlemle sorunuzu çözebilirsiniz. Böylelikle daha basit ve hızlı bir yaklaşım elde etmiş olursunuz.

SIM kartınızı yeniden taktığınızda ağda kayıtlı değil uyarısı almamış ve sorun eskide kalmış olacaktır. Yeniden takma sırasında cihazınızın SIM kart yuvasını güvenli bir şekilde çıkarmak önemlidir. Aksi halde sorunu çözmek yerine cihazınızı daha fazla bozabilirsiniz.

Güvenlik sebeplerinden ötürü aşağıdaki işlemleri yapmanız daha doğru olacaktır:

  • Cihazınızı kapatın
  • Android cihazınızın SIM Kart yuvasını iğne yardımıyla çıkarın
  • SIM kartınızı yuvasından çıkarın
  • Bir süre bekleyin ve yeniden takın
  • Cihazını yeniden başlatın, sorununuz çözülecektir.

SIM Kartınızın Yerini Değiştirin

Çözüm yöntemlerinden birisi de SIM kartınızı yerini değiştirmektir. Genellikle bu sorun, uzun süre aşınan SIM kart yuvasının eskisi gibi işlev görmemesidir. Bu olduğunda mutlaka, farklı bir yuva seçilerek o alana yeni veya hali hazırda kullandığınız SIM kartınızı takmaktır.

SIM Kart yer değiştirme esnasında cihazınızda bulunan verilerin kaybolmaması önemlidir. Bu yüzden SIM kart yer değiştirme sırasında telefonunuzu kapatmayı unutmayın. Telefonunuzu kapattıktan hemen sonra SIM kart yuvasını çıkarabilir ve alana SIM kartınızı yerleştirebilirsiniz. Böylelikle basitçe ağda kayıtlı değil hatasını çözmüş olacaksınız.

Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın

Ağ ayarlarını sıfırlamak, sadece ‘ağda kayıtlı değil’ hatası için değil, tüm problemlere bir çözüm olmaktadır. Sıfırlama tamamlandığında depolama için veri kaybı olmamaktadır. Ancak Bluetooth dahil, mobil, VPN bağlantılarındaki tüm veriler sıfırlanacaktır.

O yüzden yukarıdaki uyarıyı kabul ettiğinizde ağ ayarlarını sıfırlamak iyi bir çözüm olacaktır. Yine de önemli verilerinizi saklamayı unutmayın!

Aşağıdaki adımları takip ederek ağda kayıtlı değil hatasının çözümü için ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz:

  • Öncelikle cihazınızın ‘Ayarlar’ menüsüne giriş yapınız
  • Ayarlar bölümünden ‘Genel’ kısmına ulaşın
  • İlgili sayfadan ‘Yedekle ve Sıfırla’ veya ‘Yedekle ve Geri Yükle’ alanına dokunun
  • ‘Ağ ayarlarını sıfırla’ yazısına bir kez basınız
  • Böylelikle mobil ve diğer ağ ayarlarınızı sıfırlanacak, ağda kayıtlı değil hatası çözümlenmiş olacaktır.

Not: Her Android cihazda ‘Ağ ayarlarını sıfırlama’ özelliği bulunmamaktadır. Eğer cihazınızda bulunmuyorsa diğer çözüm yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Güvenli Modu Kullanın

Ağda kayıtlı değil sorunu nedenleri arasında gösterilen üçüncü parti yazılımları bazen cihazınıza zarar verebilmektedir. Bunu anlamanın en iyi yolu da cihazınızı güvenli mod ile başlatmaktadır. Güvenli mod sayesinde ‘ağda kayıtlı değil’ hatası için öngörü belirlemek mümkün olmaktadır.

Güvenli mod kısaca, üçüncü parti uygulamaları devre dışı bırakarak, cihazda temel uygulamaları gösteren moddur. Cihazınızı güvenli mod ile başlattığınızda hata, çözümlendiyse, üçüncü parti uygulamaları silerek çözüme ulaşabilirsiniz. 

Ağ Seçiminizi Manuel Yapın

Ağda kayıtlı değil sorunlardan birisi de operatörün yanlış seçilmesinden kaynaklanmaktadır. Sorununun çözümü için otomatik olan ağın, manuel olarak yapılması gerekmektedir. 

Aşağıdaki adımları takip ederek ağ seçiminizi manuel yapabilirsiniz:

  • İlk olarak Android cihazınızın ‘Ayarlar’ bölümüne gidiniz.
  • Ayarla ekranında yer alan kısımda ‘SIM kartlar ve mobil ağlar’ bölümüne tıklayınız
  • SIM kartınızı yukarıdaki alandan seçiniz
  • ‘SIM kart ayarları’ sayfasından ‘Mobil ağlar’ bölümüne ulaşın.
  • Açılan sayfada ‘Ağı otomatik seç’ kısmı standart olarak gelecektir.
  • Üzerine dokunarak ‘Ağı manuel olarak seç’ olarak tekrar düzenleyin
  • Telefonunuzu kapatıp, yeniden açtığınızda ağda kayıtlı değil hatası çözümlenmiş olacaktır.

Not: Bu adımlar her Android cihaz için geçerli adımlar olmayabilir ancak genellikle benzer adımlar uygulanmaktadır.

Telefon IMEI Kontrolünü Yapın

Telefon IMEI Kontrolünü Yapın

Ağda kayıtlı değil hatasının nedenlerinden biri telefondaki IMEI bilgisinin kopyalanmasıdır. Sorun devam ettiğinde SIM kart dahil hiçbir özellik çalışmamakta ve telefon kullanılmaz hale gelmektedir. Telefonunuzu IMEI kontrolünü yaparak, sorunun nedeni IMEI kaynaklı olup olmadığını belirlemek mümkündür.

IMEI numarası, telefonunuz için kullanılan 15 haneli kimlik numarasıdır. Yasal olmayan yolları ile bazı kişi veya kişiler, IMEI numarasını kopyalayabilmektedir. Önüne geçmek için çalışmalar sürse de telefon alan kişilerin de öğrenebilecekleri çözüm bulunmaktadır.

Aşağıdaki adımları takip ederek ağda kayıtlı değil hatası için telefonunuzun IMEI kontrolünü yapabilirsiniz:

  • Öncelikle cihazınızın arama veya mesaj bölümüne gidiniz
  • Numara çevirme bölümüne *#06# yazın ve arama bölümüne dokunun.
  • IMEI sorgulama ekranından cihazınızın kimlik numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
  • Cihazınızın türü, markası veya bilgileri uyuşmuyorsa IMEI klonlanmış olabilir
  • Böyle bir sorun bulunuyorsa, muhtemelen cihazınız ağda kayıtlı değil hatası alacaktır.

Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün

Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün

Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Çeşitli durumlarda, cihaz aşırı veri yüklenimi sonucunda düzgün çalışamayabilir. Bu yüzden telefonunuzda her şey silip, bir nevi format atmak için yöntem uygulanabilmektedir.

Elbette, ilk yöntemleri denemeniz sizler için daha etkili çözümler üretecektir. Ancak hiçbir yöntem işe yaramadıysa, depolamanızda yer alan verilerinizi silinmesi çözüm olabilir. Fabrika ayarlarına geri döndürme işlemi, fotoğraflar, videolar, ses, mesaj ve ağ ayarlar gibi pek özelliği de beraberinde kaldıracaktır.

Fabrika ayarlarına döndürmeden önce verilerinizi saklamayı unutmayın. Aksi halde sildiğiniz veriler, tekrardan geri dönemeyebilir.

SIM Kart Aktifliğini Kontrol Edin

Eğer hiçbir çözüm işe yaramadıysa, sorun sadece SIM karttan kaynaklanabilir. Yeni bir SIM kart aldıysanız veya kartınıza uzun süre yükleme yapmadıysanız, ağda kayıtlı değil hatası alabilmeniz olası olacaktır. Çözüm için SIM kart elde ettiğiniz servise giderek, kartınızı tekrardan aktif hale getirebilirsiniz. Böylelikle sorununuza en hızlı çözümü bulabilir, gönül rahatlığıyla telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu