0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2270

Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram’da engel yedim nasıl çözerim diyorsanız, Instagram engel kaldırma işlemi sorununuzu hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacaktır.

Sosyal medya platformları, insanların birbirleriyle iletişim kurmasını ve dünya genelindeki milyarlarca insanla etkileşimde bulunmasını sağlayan güçlü bir araçtır. Instagram, özellikle son yıllarda milyonlarca insanın favori sosyal medya platformu haline gelmiştir. Instagram hesabınızda belirli bir kullanıcının sizi takip etmesini veya gönderilerinizi görmesini engellediğini fark ettiğinizde, bu sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Bu noktada ‘Instagram Engel Kaldırma’ işlemi devreye girer. Engel kaldırma, bir kişinin sizi engellediği durumlarda, sizi tekrar takip etmelerine veya gönderilerinizi görmelerine izin verir. Ancak, Instagram engel kaldırma işlemi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan, bu süreç oldukça zorlu ve kafa karıştırıcı olabilir.

Bu yazıda, Instagram engel kaldırma işleminin nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgiler paylaşacağız. Ayrıca, bu işlemi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz farklı yöntemleri ve bu yöntemleri adım adım öğreneceksiniz. 

Instagram engel kaldırma işlemini anlamak, sosyal medya hesabınızı daha iyi yönetmenize ve takipçilerinizle daha etkileşimli bir ilişki kurmanıza yardımcı olabilir.

Instagram Engel Kaldırma Nedir?

Instagram Engel Kaldırma Nedir

Instagram engel kaldırma, bir kullanıcının başka bir kullanıcı tarafından engellenmesi sonucu ortaya çıkan kısıtlamaların kaldırılması işlemidir. Eğer bir kullanıcı sizin Instagram hesabınızı engellediyse, o kullanıcı sizin profiline erişemeyecek ve sizin yaptığınız paylaşımları göremeyecektir. Ayrıca engelleyen kullanıcı size mesaj atamaz ya da yorum yapamaz.

Instagram engel kaldırma işlemi, engelleyen kullanıcının sizin hesabınızı tekrar takip etmesi veya sizin hesabınızın engelini kaldırması ile gerçekleşir. Bunun yanı sıra bazı durumlarda Instagram engel kaldırma işlemi, kullanıcının hesabını silmesi ya da bir hata sonucu engellemenin gerçekleşmesi gibi durumlarda da otomatik olarak gerçekleşebilir.

Engel kaldırma işlemi, hesaplar arasında bir tür iletişim engeli oluşturduğu için, genellikle kişisel ilişkilerin düzelmesi veya işbirliği yapılabilecek kişilerin geri kazanılması gibi nedenlerle tercih edilir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Engelleme Listesi Nerede?

Instagram Engelleme Listesi Nerede

Instagram engelleme listesini bir önceki içeriğimiz olan Instagram engellenen kişiyi bulma içeriğimizde paylaştık. Ancak aşağıdaki yolları izleyerek de engelleme listesini kolaylıkla nerede olduğunu bulabilirsiniz:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden yüklü olan Instagram uygulamasını açınız.
  • Hesabınız ile ilişkili kullanıcı adı ve şifrenizi girerek, oturumunuzu aktif hale getirin.
  • Giriş yapmanızın ardından otomatik olarak ana sayfaya yönlendirildikten sonra alt tarafta bulunan Profil simgesine bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza geldikten sonra ilk yapmanız gereken adım en üstte bulunan üç çizgili menüye dokunmak olacaktır.
  • Yarım menü açıldığında ise çıkan ekranda ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına bir kez dokunun.
  • Sayfayı biraz aşağıya doğru kaydırdığınızda ise gri renkte yazılı olan ‘İçeriklerini kimler görebilir’ kısmını bulun.
  • Aynı kısmın altında bulunan ‘Engellenenler’ simgesine bir kez dokunun.
  • Bu alanda göreceğiniz yer, engelleme listesidir.

Instagramda Engel Yiyince Ne Oluyor?

Instagram'da bir kişi tarafından engellendiğinizde, profiliniz engelleyen kişi için görünmez hale gelir. Bu, onların size ait profil fotoğrafınızı, gönderilerinizi, hikayelerinizi ve diğer profil bilgilerinizi göremeyecekleri anlamına gelir.

Engellendiğinizi fark ederseniz, kişiye mesaj gönderemez, yorum yapamaz ve beğenemezsiniz. Aynı şekilde onlar da sizin gönderilerinizi, hikayelerinizi, yorumlarınızı ve beğenilerinizi göremezler.

Eğer engellenmiş olduğunuzu fark ettiyseniz, engelleyen kişiyle iletişime geçmeye çalışmak yerine onların sınırlarına saygı göstermek en iyisidir. Ayrıca Instagram'da bir kişiyi engellemek, onları takip etmeyi bırakmak, kısıtlamak veya sessize almak gibi diğer seçenekleri de içeren çeşitli kullanıcı engelleme seçenekleri vardır.

Instagram Kendi Kendine Engel Kaldırır Mı?

Instagram kullanan pek çok insan kendi kendine olan bir şeyden sorumlu olduğunu düşünmez. Ancak herhangi bir şekilde Instagram kendiliğinizden işlem yapmamaktadır. Topluluk kurallarına uymayan veya spam hesaplar kendiliğinden engellenebilir, ancak bir kullanıcı başkasını engellediğinde kendiliğinden olmamaktadır.

Instagram kendi kendine takip ediyor içeriğinde olduğu gibi sorun devam ediyorsa, hesabınızı biri ele geçirmiş olabilir. Bu nedenle güvenliğinize önem göstermeniz daha iyi olacaktır. Kullandığınız şifre, e-posta veya hesabınızı başkasına verip vermediğinizi araştırın. Ayrıca mutlaka iki adımlı doğrulama işlemini yapınız.

Güvenliğiniz için İki faktörlü kimlik doğrulamasının nasıl yapıldığını bilmiyorsan, sorun çözümleri ile birlikte bu bağlantıya tıklayabilirsin!

Engellediğim Kişiyi Nasıl Geri Alabilirim?

Engellediğim Kişiyi Nasıl Geri Alabilirim

Pek çok insan engellediğim kişiyi nasıl geri alabilirim veya Instagram engel kaldırma hilesinin ne olduğunu merak etmektedir. Bu listeyi kullanarak daha önceki engellediğiniz kişiyi bulabilir ve engelini kaldırabilirsiniz. Nasıl yapıldığını merak mı ediyorsun? O halde işte senin için hazırladığımız adım adım rehber.

Aşağıdaki adımları Android veya iPhone kullanıcısı iseniz engel kaldırma işlemini yapabilirsiniz:

  • Telefonunuzda yüklü olan Instagram uygulamasını açınız.
  • Açmanızın ardından hesap bilgileriniz ile birlikte (kullanıcı adı ve şifre girerek) oturumunuzu açın.
  • Uygulama sizi otomatik olarak ana sayfaya yönlendirecektir.
  • Bu alanda hemen aşağıda bulunan (en sağ ve alt köşede) Profil simgesine bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda yapmanız gereken adım ise hemen sağ üst tarafta bulunan üç çizgili menüye dokunmak olacaktır.
  • Üç çizgili menüye dokunduğunuzda yarım panel menüdeki ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına dokunun.
  • Parmağınızla sayfayı biraz aşağıya indirdiğinizde ‘Engellenenler’ kısmını bulun ve üzerinde bir kez dokunun.
  • Açılan sayfada daha önceki engellediğiniz kişilerin listesini göreceksiniz.
  • Engellemeyi kaldırmak istediğinizin kişinin yanında bulunan ‘Engellemeyi kaldır’ butonuna dokunduğunuzda engellediğiniz kişiyi geri alabileceksiniz.

Not: Masaüstü veya PC üzerinden engel kaldırma işlemi bulunmamaktadır. Bunun en büyük nedeni henüz engellenenler listesine erişimin mümkün olmamasıdır. Ancak ilerleyen vakitlerde bu özelik geldiğinde buraya veya diğer içeriklere ekleyeceğimize emin olabilirsiniz.

Engellediğim Kişiyi Nasıl Bulabilirim?

Engellediğim Kişiyi Nasıl Bulabilirim

Engellediğiniz kişiyi bulmanız için herhangi bir çabaya ihtiyacınız yoktur. Yukarıdaki anlattığımız işlemleri uygulayabilir veya kısaca aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Unutmayın bir önceki başlıkta anlattığımız adımları engellediğiniz kişiyi bulma açısından işinize yarayacaktır, ancak aşağıdaki kılavuzu da inceleyebilirsiniz.

Android ve iPhone kullanıcısı iseniz engellediğiniz kişiyi aşağıdaki gibi bulabilirsiniz:

  • Öncelikle Instagram uygulamasını açın, hesap bilgileriniz ile birlikte giriş yapınız.
  • Oturum açıldıktan sonra ana sayfaya yönlendirilmenizin ardından hemen alt tarafta bulunan Profil simgesine dokunun.
  • Profil sayfanızdan yukarı köşede bulunan üç çizgili menüye bir kez dokunun.
  • Açılan sayfada ‘Engellenenler’ simgesine bulun ve bir kez üzerine basın.
  • Böylelikle kolaylıkla engellediğiniz kişiyi bulabilirsiniz.

Instagram'da Engelleme Nasıl Görünür?

Instagram’da bir başkasını engellediğiniz o kişi sizinle ilgili hiçbir bilgiye ulaşamaz. Ancak kişi sizin engellediğinizi de bilememektedir. Karşı tarafın sizin engellediğini bilmenin tek yolu kullanıcı adını araştırarak sizi bulamamasından kaynaklanır.

Instagram’da engelleme nasıl görünür diyorsanız bunun cevabı ‘Engellenen Hesaplar’ kısmında saklıdır. Engellenen hesaplar kısmına erişerek kişileri bulabilir veya listesine göz atabilirsiniz. Ancak içiniz rahat olsun sizden başkası o bilgilere (başkasına şifre vermediyseniz) erişememektedir.

Instagram’dan Biri Sizi Engellerse Nasıl Görünür?

Instagram’dan herhangi bir kişi sizi engellediğinde nasıl görüneceği ile ilgili olarak pek çok insan merak etmektedir. Instagram politikaları gereği kişileri veya hesapları koruma altına almaktadır. Yani biri sizi engellediğinizde size herhangi bir şekilde bildirim gitmez.

Ancak kullanıcı adını araştırdığınızda tahmini olarak engellediğini anlayabilirsiniz. Unutmayın bir kişi hesabını silebilir, spam tarafından kaldırılmış olabilir veya sadece hesabını dondurmuştur. Bu yüzden anlamanın tahmini olarak en iyi yolu ya başka hesap açıp kontrol etmektir veya kullanıcı adını arayıp göz atmaktır.

Karşı Taraftan Engeli Kaldırma

Instagram uygulaması aracılığıyla biri sizi engellediğinde herhangi bir bilgilerine erişemezsiniz. Bunun gibi bilgilerin söz konusu olduğunda karşı taraftan engeli kaldırmak için farklı yöntemlerden uygulayabilirsin. Yasal olmayan bir şekilde kullanıcının hesabını ele geçirmek veya kullanıcı şifresini almaktır. 

Karşı taraftan aldığınız bilgiler ile ‘Engellenen Hesaplar’ kısmında bulunan engelinizi kaldırabilirsiniz. Böylelikle kullanıcıya tekrar mesaj atabilir, beğenilerini görebilir, kullanıcıyı görebilir veya hikayelerine göz atabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu legal olmayan yol olacaktır, bu yüzden karşı tarafa saygı göstermeniz daha doğru olur.

Karşı taraftan engeli kaldırmak için hesabınızda takipçinin önemi büyüktür. Instagram takipçi satın almak için şimdi bu sayfayı ziyaret edin!

Instagram'da Engellediğim Kişinin Engeli Kendiliğinden Kalkıyor

Instagram’da engellediğiniz kişinin engeli kendiliğinden kalkıyor ise bunun birçok sebebi olabilir. Genelde aşağıdaki durumlar meydana gelir; eğer farklı durum olursa Instagram destek hattına ‘Sorun Bildir’ kısmından mutlaka ulaşın. Nasıl sorun bildireceğinizi bilmiyorsanız, Instagram şikayet bildirimi yazısını mutlaka okumanızı öneniriz.

Instagram’da engellediğim kişinin engeli kendiliğinden kalkıyor sorununun nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Mobil cihazınızda o sırada donma, ısınma veya kasma meydana gelmiş olabilir. Çözüm için Instagram uygulamasını kapatın ve 1-2 dakika hiçbir şey yapmadan telefonunuzu bir yere koyun, uygulamayı tekrar açın.
  • Instagram hesabınıza giriş için farklı cihazdan giriş bilgilerinizi vermiş olabilirsiniz. Bu hem arkadaşlarınıza vermiş olduğunuz şifrelerden, bilinmeyen cihazdan oturum açılan hesaplardan kaynaklanır. Kısaca başka biri hesabınızı kullanıyor olabilir.
  • Instagram’da özellikle takipçi kazanmak, beğeni elde etmek gibi üçüncü taraf uygulamaları kuran kişilerde sık sık bu sorun meydana gelmektedir. Bunun için uygulama izinlerinizi kontrol edin ve eğer varsa izinleri Instagram uygulamasından kaldırın.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu